INFORÁDIÓ 
2019. február 20. szerda
Aladár, Álmos

bkv

ikarus

szerződésbontás

Felmondja a szerződést a BKV az Ikarusszal

Infostart

Harminc darab buszról szólt a szerződés, amelyből a meghosszabbított határidőre tízet vett át a BKV.

A Volánbusz Zrt. és az Ikarus Egyedi Kft. között 180 darab Modulo M168d típusú csuklós autóbusz adásvételéről - közbeszerzési eljárás eredményeként - 2017. január 16-án szerződés jött létre. Ugyanebben az évben, december 20-án a Volánbusz Zrt., a BKV Zrt. és az Ikarus Egyedi Kft. háromoldalú szerződést kötött 30 db jármű átruházása érdekében.

A 30 darab autóbuszból a szerződés teljesítésének határidejéig (2018. április 11.), illetve a határidőt követő, szerződésben rögzített további 90 napos időszak leteltéig összesen 10 darabot vett át a BKV - áll a társaság közleménylben.

A szerződés értelmében a BKV a nem szerződésszerű teljesítésre tekintettel jogosult a szerződéstől való elállásra, valamint tekintettel a késedelmes teljesítésre további jogkövetkezmények (kötbér) alkalmazására.

A BKV megkezdte a csatlakozó szerződések felülvizsgálatát is, azok eredményéhez képest dönt majd a további lépésekről, mert a társaság nem kíván lemondani a szerződésekben biztosított jogairól, illetve azok érvényesítéséről.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018