eur:
393.84
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Megválasztották Demján Sándor utódját

Tolnay Tibort, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének eddigi társelnökét választotta elnöknek az érdekképviselet a márciusban elhunyt Demján Sándor helyére.

Tolnay Tibor 14 éven át volt az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke. Mint azt az InfoRádiónak elmondta, úgy gondolja, hogy az ottani problémák - ha nem is azonos mértékben -, de a többi ágazatra is igazak.

Most folynak a bértárgyalások, a sajtó tele van a cafeteria körüli véleményekkel, szerinte ebbe az egyeztetési folyamatba kell a VOSZ-nak is bekapcsolódnia. Az új elnöknek nincs még határozott képe a cafeteria átalakításáról, hiszen még folynak az egyeztetések, de úgy látja, hogy nagyon összetett az átalakításról folyó vita.

Tolnay Tibor érthetőnek nevezte a törekvést, hogy csökkentsék a cafeteriák számát, ugyanakkor szerinte

a piac kikényszeríti, hogy a munkaadók a lehetséges mértékig emeljék a béreket, viszont sok helyütt a vállalkozók nem tudják kigazdálkodni a megnövekedett terheket.

A VOSZ új elnöke hangsúlyozta, hogy nagyon komplex a kérdés, de reméli, hogy az egyeztetéseken kialakul majd egy mindenki számára tűrhető és kezelhető helyzet.

Demján Sándor örökségéről szólva azt mondta, az a szerencsés helyzet, hogy a VOSZ-nak erre az öt évre egy nagyon jól megfogalmazott stratégiája van. Mint mondta, az a dolga, hogy folytassa, amit a márciusban elhunyt Demján Sándor elkezdett. Első körben a megyei elnökökkel tervez egy gyors találkozót, hogy megismerje az elvárásaikat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×