INFORÁDIÓ
2022. június 29. szerda
Péter, Pál

vosz

2021.09.06. 06:00

Mindkét oldal egyetért, a magyar gazdaság elbírná a 200 ezres minimálbért

Adócsökkentésekkel a munkáltatók által is támogatható az a javaslat, hogy bruttó 200 ezer forintra emelkedjen a minimálbér Magyarországon – mondta az InfoRádiónak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára. A LIGA Szakszervezetek elnöke szerint a garantált bérminimum, esetében még nagyobb emelésre van szükség, mert csak így állítható meg a leszakadás a társadalomban.
2020.11.03. 13:40

Valamiért elakadt a home office-törvény

Csúszásban van az Országgyűlés az otthoni munkavégzést szabályozó törvényjavaslat elfogadásával, holott a részletekről alapvetően már megállapodtak a kormány, a munkaadók és a szakszervezetek képviselői – mondta az InfoRádiónak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.
2020.10.27. 12:16

A munkahelyvédelmi bértámogatás visszavezetését akarják a vállalkozók

Augusztus végéig lehetett igényelni a csökkentett munkaidő bevezetéséhez kötött állami keresetkiegészítést, meghosszabbítását a kormány nem tartotta indokoltnak. Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára szerint viszont biztonságot adna.
2020.02.12. 06:00

Az iparkamara elnöke nem köntörfalaz: ideje újragondolni a rendszert

Igazságtalannak tartja az iparűzési adó jelenlegi rendszerét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Parragh László szerint versenyképesebbé kell tenni a magyar adórendszert. Az MKIK elnöke mindezt arra reagálva mondta, hogy a Nemzeti Versenyképességi Tanács azt javasolta, szűnjön meg az iparűzési adó feltöltési kötelezettsége, emellett a cégek két más módszerrel is csökkenthetnék iparűzési adó alapjukat. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége is üdvözli a módosítás tervezetét.
2019.09.20. 14:18

Nagyon megoszlanak a vélemények a bérmegállapodás újratárgyalásáról

Újratárgyalná a tavaly megkötött kétéves bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség, és a 8 százalék helyett két számjegyű emelést szeretnének – ám hogyha a gazdasági mutatók javulnak, az újratárgyalás automatikusan megtörténik. Az egyes szakszervezetek véleménye megoszlik az ügyben, szempontjaik az európai minimálbértől a kisvállalkozások tűréshatáráig sokfélék.
2018.12.18. 13:23

Minimálbér 2019: nagy bejelentés közeleg

A lapinformációk szerinti 150 ezer forint körüli összeg a munkavállalók szájízét tükrözhetik, a munkaadók szerint viszont a termelés egyáltalán nem fedez ilyen mértékű növekményt.
2018.07.02. 21:20

Megválasztották Demján Sándor utódját

Tolnay Tibort, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének eddigi társelnökét választotta elnöknek az érdekképviselet a márciusban elhunyt Demján Sándor helyére.
2018.02.07. 14:52

Nem bírják már fizetni a béreket, a kormány segítségét kérik

Kormányzati segítséget kérnek a vállalkozói érdekképviseletek a kistelepülésen működő cégek bérfizetési nehézségei miatt – írja a Magyar Idők. A szövetségek egyetértenek abban, hogy a járulék- és adókönnyítés segítség lenne, de az egyes ágazatoknál különböznek a problémák, így az elvárások is.
2017.11.07. 18:33

Munkaerőhiány: lehetnek gondok karácsony előtt

Legalább 30-35 ezer munkavállaló hiányzik jelenleg a kereskedelemből – mondta az InfoRádiónak a Vállakozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Kereskedelmi Tagozatának elnöke. Krisán László szerint a munkaerőhiány akár fennakadásokat is okozhat a csúcsidőszakokban, például karácsonykor.
2017.09.20. 09:22

Súlyos ára lehet a béremelésnek

A fogyasztói árak emelésével, a beszállítói tarifák letörésével, a beruházások elhalasztásával, üzletbezárásokkal, gyengébb színvonalú kiszolgálással reagálnának a multinacionális láncok arra, ha a munkavállalók több bért követelnek – jelentette ki a Magyar Időknek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára, Dávid Ferenc. A Munkástanácsok szerint azonban változtatni kell, mert a nemzetgazdasági átlaghoz képest alacsonyak a keresetek.
2017.03.25. 07:35

Mégis kell nagyszombaton dolgozni?

Több cég, elsősorban a termelői szektorban berendelné nagyszombatra a munkavállalókat a nagypénteki munkaszüneti nap ellensúlyozására - értesült a Magyar Idők. A kereskedelemben, valamint a vendéglátásban nem jellemző ez a probléma, mivel az üzletek hagyományosan nyitva tartanak a szombati napokon, beleértve a nagyszombatot is.
2016.08.18. 11:01

Gyógyír vagy sem a járulékcsökkentés?

A Szálloda és Étterem Szövetség támogatna egy esetleges járulékcsökkentést, a Zöldség-Gyümölcs Terméktanács szerint azonban a mezőgazdasági munkaerőhiányra nem jelentene gyógyírt.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018