eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A német vállalati vezetők kedvezően értékelik a magyar gazdaság helyzetét

A Magyarországon működő német vállalatok vezetői pozitívnak és biztatónak tartják a magyar gazdaság helyzetét, és hasonlónak látják saját ágazatukat és cégüket - mondta Dale A. Martin, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) elnöke a kamara idei konjunktúrajelentését bemutató sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 1994 óta méri fel tagvállalatai és más Magyarországon működő vállalati vezetők véleményét a magyar gazdaság helyzetéről, az üzleti környezetről. Az idén február 1. és március között végzett kutatásban 205 magyarországi vállalati vezetőt kérdeztek. A közép- és kelet-európai térségben működő német külkereskedelmi kamarák azonos tartalommal 15 országban készítették el 1698 cégvezető válaszából a régiós konjunktúra felmérést.

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért- és szabályozásért felelős államtitkára kiemelte, a magyar gazdaság 2013 óta folyamatosan fejlődik, amit a kormányzat intézkedései is segítettek, az idén 4,3 százalékos GDP-növekedést terveznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×