eur:
394.32
usd:
370.38
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Eldurrant a hajtőmű, kényszerleszállás az Air France-nál - fotókkal

Eldurrant a hajtőmű, kényszerleszállás az Air France-nál - fotókkal

Egyik hajtóművének komoly meghibásodása miatt kényszerleszállást hajtott végre Kanada Új-Fundland tartományában az Air France francia légitársaság egyik, Párizsból Los Angelesbe tartó A-380-as óriásgépe szombaton, senki sem sérült meg.

A légitársaság tájékoztatása szerint a gép épségben leszállt Goose Bay repülőterén. A gépen 520-an utaztak, 496 utas és 24 főnyi személyzet.

Az utasok által készített és a világhálóra feltett képek tanúsága szerint a megsérült hajtóműnek a balesetben teljesen eltűnt az elülső gondolája.

Az egyik utas, Pamela Adams egy telefoninterjúban azt mondta, hogy hatalmas csattanást hallottak. "Úgy tűnt, mintha 35 000 láb magasságban (10 668 méter) egy dzsíppel ütközött volna a repülőgép" - mondta. Hozzátette, hogy megkapaszkodtak és leültek, a pilóta egyenesbe hozta a gépet. Nem sokkal később a hangosbemondóban közölték, hogy az egyik hajtómű felmondta a szolgálatot és Kanadában kényszerleszállást hajtanak végre.

A gépen nem volt pánik, a járat kilencven perccel később gond nélkül landolt.

Az AFP tudósítása szerint az utasoknak a leszállás után még pár órát a repülőn kellett tölteniük, mivel a francia légierő által üzemeltetett, a transzatlanti gépek számára veszély esetére megjelölt Goose Bay-i reptér nem tudta kezelni az A380-as óriásgépet. Vasárnap hajnalban két Boeing 777-est küldött a légitársaság az utasokért, amikkel Los Angelesbe vitték az utasokat.

  • Az Air France flottájában tíz Airbus A-380-as gép van.
  • Eddig hasonló probléma egyedül a Quantas A-380-asával volt, 2010-ben.
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×