eur:
395.76
usd:
372.46
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Jelentősen csökkentenék a telefonos hűségidőt, már a parlament előtt a javaslat

Jelentősen csökkentenék a telefonos hűségidőt, már a parlament előtt a javaslat

Két fideszes képviselő javaslata szerint legfeljebb egyéves hűségidőszakot köthetnének ki a telekommunikációs szolgáltatók, és a lejárta után az új előfizetőkre érvényes szabályok szerint szerződhetnénk újra.

"A határozott időtartamú előfizetői szerződés legfeljebb 12 hónapra köthető meg azzal, hogy a szerződés megkötését megelőzően fel kell ajánlani a határozatlan időtartamú előfizetői szerződés megkötésének lehetőségét, és bemutatni annak részletes feltételeit" - többek között ezt a változtatást tartalmazza két fideszes képviselő, Balla György és Kucsák László parlamenthez benyújtott törvénymódosító javaslata, amelyről a Napi.hu számolt be.

Ha elfogadják a javaslatot, akkor ez a kikötés a gyakorlatban azt jelentené, hogy

az eddigi két év helyett maximum egy évig tartanának a hűségidőszakok.

Emellett a módosítás arra is kötelezné a szolgáltatókat, hogy a hűségidő lejárta után olyan feltételeket kínáljanak az érintetteknek, mintha új előfizetőként érkeznének a társasághoz.

A képviselők azzal indokolják a módosítást, hogy

a hűségszerződések kiszolgáltatottá teszik az előfizetőket.

Szerintük ugyanis "számos szolgáltató úgy alakítja ki a díjtételeit, hogy a fogyasztóknak ne érje meg igénybe venni az adott szolgáltatást csak hűségszerződés megkötésével, ami a hatályos rendelkezések alapján akár kétéves elköteleződést is jelenthet."

A képviselők úgy vélik, gyakori jelenség, hogy a hűségidő lejárta után az érintett előfizetők hűségük jutalmául csak jóval drágábban vehetik igénybe a szolgáltatásokat, ha nem kötnek újabb hűségszerződést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×