eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Durva sebességkorlátozás bevezetését tervezi az utakon az unió

Durva sebességkorlátozás bevezetését tervezi az utakon az unió

Violeta Bulc Európai Unió közlekedésért felelős biztosa szerint érdemes lenne szigorúbban korlátozni a sebességet lakott területen. Konkrétan meg is jelölte a felső határt: 30 kilométer/óra.

"Az Európai Unió tagállamainak meg kell vizsgálniuk annak a lehetőségnek a bevezetését, hogy

a városi területeken 30 km/órában korlátozzák

a sebességet "– mondta Violeta Bulc közlekedésért felelős biztos a Die Welt-nek adott interjújában. A biztos szerint ezzel az intézkedéssel hatásosan csökkenteni lehetne a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek számát, mert minden nap hetven ember veszíti életét az európai utakon, és naponta ötszáz gyermek érintett - szemlézi a cikket a vg.hu.

Violeta Bulc szerint az uniós tagállamok közlekedésért felelős miniszterei előtt fel is veti majd a témát a ma kezdődő globális közlekedésbiztonsági konferencián Máltán. A döntés tagállami hatáskörbe tartozik, Brüsszelnek ebben a kérdésben nincs döntési joga, ám nem tartotta kizártnak, hogy a gyártókat és forgalmazókat köteleznék olyan technológia beépítésére az újonnan értékesített gépjárművekbe, amely megakadályozná, hogy a gépjármű átléphesse a kötelező sebességhatárt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×