eur:
394.07
usd:
365.69
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Niklai Ákos: megfelelően szabályozva meg kellene tartani az Airbnb-t

Bejelentésre kötelezné, de közben megtartaná Magyarországon az úgynevezett Airbnb szolgáltatást a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Niklai Ákos, a szövetség elnöke az InfoRádióban elmondta: javaslatuk szerint a lakást turisztikai céllal kiadóknak is meg kellene felelniük a higiénés és fogyasztóvédelmi előírásoknak.

„Nemcsak a szállodaszövetségnek, hanem a világ sok ország szakmai szövetségének, így az Európai Szállodák és Éttermek Szövetségének is van egy elég komplex javaslata” - hangsúlyozta Niklai Ákos.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke kiemelte, sok értéke van az Airbnb tevékenységnek, tehát mindenképpen érdemes megtartani, plusz forgalmat képes generálni, főként vendéglátóhelyek, fürdők és éjszakai szórakoztatóhelyek számára. Hiányzik azonban egy szabályozás – tette hozzá a szállodaszövetség elnöke.

„A feltételek és az előírások vonatkozásában így rendkívüli módon lejt a pálya a lakást magánkiadók irányába.

Ezeket a lakásokat nem terhelik hatósági, építési, higiéniai, fogyasztóvédelmi előírások, szabványok, bejelentési kötelezettségek. Ezeknek a betartása a szállodáknak jelentős költségnövekedést okoz, ezért is olcsóbb a magánlakás-kiadás – mondta a szállodaszövetség elnöke.

„Ez egy új, pozitív jelenség. A javaslatunk arról szól, hogy ezeket kérdéseket megfelelően szabályozzuk Magyarországon és az Európai Unióban is” - jelezte Niklai Ákos.

A szállodaszövetség elnöke elmondta, a javaslat nem új, két éve létezik, a szállodaszövetség honlapján egy éve fent van egy helyzetértékelés, ami bemutatja a világ és az európai városokban jellemző gyakorlatot és a megoldási javaslatokat - hangsúlyozta Niklai Ákos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×