eur:
394.09
usd:
365.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

KSH: 9,2 százalékkal nőtt az ipari termelés májusban

Az ipari termelés volumene 9,2 százalékkal haladta meg májusban az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztítva a termelés 4,2 százalékkal emelkedett, miután az idén kettővel több volt a munkanapok száma, mint tavaly májusban - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 0,7 százalékkal csökkent. Az adatok megegyeznek a múlt csütörtökön kiadott első becsléssel.

Az ipari export volumene 8,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A belföldi értékesítés 5,2, ezen belül a feldolgozóiparé 11,0 százalékkal nagyobb volt, mint tavaly májusban.

A termelés az év első öt hónapjában 3,0 százalékkal haladta meg a múlt év azonos időszakit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×