eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Megváltozik a Libri neve

Csaknem 635 millió forintos adózás utáni eredménnyel zárta a tavalyi évet a Libri-Shopline Nyrt. A társaság közgyűlése elfogadta az Igazgatóság beszámolóját, illetve a 2015-ös üzleti jelentést is. Döntés született arról is, hogy a tavalyi eredmény után részvényenként 122 forintos osztalékot fizet a vállalat. Augusztus 31-ével kivezetik a Budapesti Értéktőzsdéről a társaság részvényeit, és zártkörűen működő részvénytársaságként folytatja tevékenységét. A részvényesek arról is döntöttek, hogy Libri-Bookline Zrt.-re változik a cég elnevezése.

Lezajlott a Libri-Shopline éves rendes közgyűlése. A BÉT honlapján közzétett határozat szerint komoly változások lesznek idén a társaságnál. Ezek közül az egyik, hogy megváltozik az elnevezése, visszahozzák a korábbi márkanevet a Bookline-t, és ha a Cégbíróság is elfogadja, akkor "Libri-Bookline Nyrt." lesz. A társaság ezzel a könyves fókuszt erősíti, és nem üzemelteti tovább a Shopline márkát.

A másik, ennél hangsúlyosabb változás, hogy az igazgatóság javaslatára a részvényesek megszavazták a társaság részvényeinek tőzsdéről való kivezetését. A kivezetés tervezett időpontja 2016. augusztus 31., ezt követően zárt körű részvénytársasággá alakulnak át.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett határozat szerint a részvényesek elfogadták az igazgatósági, a felügyelő bizottsági és a könyvvizsgálói beszámolókat, és osztalékfizetéséről is döntöttek. Az osztalék mértéke részvényenként 122 Ft a kifizetés 2016. május 30-ától várható. A társaságnál vezetőváltás nem történt.

A Libri-Shopline a 2015. évet 634 millió forintos adózás utáni eredménnyel zárta. Tavaly a vállalat könyvesbolthálózata növekedett, illetve a bolti és a nagykereskedelmi forgalom is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×