eur:
390.8
usd:
364.43
bux:
68262.1
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Budapest, Los Angeles, Róma és Párizs lenyűgöző versenye

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Thomas Bach lenyűgöző versenyre számít a négy pályázó, Budapest, Los Angeles, Róma és Párizs között a 2024-es ötkarikás játékok rendezési jogának elnyeréséért.

"Örülünk, hogy négy rendkívül erős jelentkezés érkezett. Lenyűgöző versenyt várok közöttük. Jó látni, hogyan építették be a városok az olimpiai projektet az országos és regionális hosszú távú fejlesztési terveikbe" - nyilatkozta a német sportvezető a NOB hírlevelében. Kiemelte: mind a négy anyagban egyértelműen a fenntartható fejlődésen van a hangsúly, és azon, hogy miként akarják használni az olimpiai létesítményeket a játékok után.

Jacqueline Barrett, a NOB egyik igazgatója szerint jól szimbolizálja a jelentősen egyszerűsített jelentkezési folyamatot, hogy a beadványok első alkalommal egy pendrive-on érkeztek, és nem volt szükség több ezer oldalas, papír alapú dokumentációra.

Budapest már kedden beadta a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére vonatkozó első pályázati anyagát a NOB-nak. A szerdai határidő előtt beadta a szükséges dokumentációt Los Angeles, Róma és Párizs is. Thomas Bach hangsúlyozta, hogy mind a négy város pályázata teljes mértékben összhangban van a NOB Agenda 2020 elnevezésű reformprogramjával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×