eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Deutsche Bank eloszlatta fizetési gondjaival kapcsolatos aggodalmakat

A Deutsche Bank még hétfő este cáfolta azokat a piaci találgatásokat, hogy esetleg gondjai lehetnek egy áprilisban lejáró kötvényének kamatfizetési kötelezettségével.

A bank árfolyama a bejelentésre kedden 2,4 százalékos pluszban indított a Frankfurti értéktőzsdén, és csaknem 40 perccel később is 1,41 százalékos erősödést jelzett, miközben a börze DAX indexe már 0,33 százalékos veszteségben állt a nyitás utáni minimális plusz után.

A Deutsche Bank árfolyama hétfőn 9,5 százalékot zuhant a nap végére.

A bank hétfőn, a frankfurti tőzsde zárását követően bejelentette: megfelelő tartalékkal rendelkezik ahhoz, hogy rendezze az április végéig esedékes 350 millió eurónyi kamatfizetési kötelezettségét.

A rendhagyó közleményt azért volt kénytelen kiadni a Deutsche Bank, mert piaci pletykák szerint gond lehet a bank likviditásával.

A legnagyobb európai befektetési bank árfolyama csaknem 50 százalékkal esett október óta, amikor John Cryan, a Deutsche Bank vezérigazgatója azt mondta, hogy 2016 és 2017 nem lesz erős év, a bank talpra állása hosszabb időt vesz igénybe. Hozzátette: megvan a stratégia, a megvalósítással azonban gondok vannak. Cryan júliusban vette át a bank irányítását azzal, hogy mélyreható stratégiai átalakítást hajt végre, hogy a bank jobban alkalmazkodjon a szigorúbb szabályzói előírásokhoz. Ennek keretében jelentették be, hogy a következő két évben 35 ezer alkalmazottjától válik meg a bank.

A Deutsche Bank a tavalyi évet 6,8 milliárd euró veszteséggel zárta, amit jórészt az 5,2 milliárd eurós peres költségek, illetve a közel 1 milliárd eurós szerkezetátalakítási költségek okoztak.

A pénzintézet nem fizet osztalékot 2015-re és 2016-ra, amire 1952, a bank újraalapítása óta nem volt példa.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×