eur:
392.68
usd:
366
bux:
66623.14
2024. április 26. péntek Ervin

A régió vezető országa leszünk az elektromobilitás területén

Magyarország vezető szerepet tölt majd be az elektromobilitás területén a közép-európai régióban, a kormány céltudatos intézkedésekkel segíti az elektromobilitás elterjedését - erről Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára beszélt az M1 aktuális csatorna műsorában kedd este.

Ismertette: az ország elektromos autókkal történő "bejárhatósága" érdekében rövid időn belül 150 gyorstöltőt létesítenek, ehhez elindították a szükséges jogszabály-módosításokat. A töltőállomások üzemeltetőinek a szokásosnál sokkal kedvezőbb engedélyezési eljárást kell majd lebonyolítaniuk - mondta.

Az államtitkár kitért arra is, hogy számos kedvezménnyel ösztönzi a kormány az elektromos meghajtású autók vásárlását, egyebek mellett nem kell regisztrációs adót fizetniük az új tulajdonosoknak, áfa-kedvezmény jár nekik, valamint a buszsávot is szabadon használhatják a zöld rendszámos autók.

Ezeknek az előnyöknek kompenzálniuk kell, hogy jelenleg az elektromos autók bekerülési költsége magasabb a hagyományos járművekénél - mutatott rá, megjegyezve, hogy a technikai fejlesztések idővel olcsóbbá, hatékonyabbá, üzembiztosabbá teszik az elektromos autókat.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×