INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Szállodaszövetség: jó megoldás a Hotelstarts Union

InfoRádió / MTI
Az Európai Parlament (EP) szerint is jó kezdeményezés a Hotelstars Union (HSU) a szállodai osztálybasorolási rendszerek harmonizálására - közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége hétfőn, miután a testület plenáris ülésén elfogadta a turizmusról szóló jelentést.

Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke közleményükben kiemelte: a pozitív döntés tovább segíti a szállodák minőségének javítását, a kritériumok következetes alkalmazását, a vendégek jobb tájékoztatását, Európa, köztük Magyarország turisztikai vonzerejének növekedését.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége az EP-döntésnek azért is örül, mert ez akkor született, amikor a magyar szövetség gyakorolta a HSU rotációs elnökségét 2015-ben - fogalmaz a közleményben az érdekképviselet elnöke.

A Hotelstars Uniont 6 ország alapította, köztük a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, jelenleg 18 ország a tagja.

Magyarországon a HSU rendszert nemzeti védjegyként az MSZÉSZ a Nemzetgazdasági Minisztériummal közösen működteti. A rendszer önkéntes, a hazai szállodai kapacitás már mintegy 40 százaléka használja a HSU rendszerbe való tartozás előnyeit.

A címlapról ajánljuk