eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Sikeres volt a pécsi biogázerőmű próbaüzeme

Sikerrel zárult a pécsi vízszolgáltató Tettye Forrásház Zrt. tavaly októberben átadott biogázerőművének próbaüzeme: a létesítmény a cég szennyvíztelepének működéséhez szükséges hőenergia egészét és villamosenergia-igényének 70 százalékát biztosítja - mondta a telep vezetője kedden.

Ambrusits Balázs Pécsen, a 2,1 milliárd forintos, európai uniós és magyar pályázati támogatást élvező projekt zárórendezvényén beszámolt arról, hogy az erőmű eddig mintegy 139 ezer tonna saját, valamint más szennyvíztelepeiről érkező mintegy 2500 tonna szennyvíziszapból és éttermi hulladékokból 1,42 millió köbméter biogázt állított elő, amelyből napi több mint 10 ezer kilowattóra áramot termelt.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere hangsúlyozta: olyan megtérülő beruházásról van szó, amely hosszú távon szolgálja a társaság, közvetve pedig a fogyasztók érdekét.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×