eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Átadták a Magyar Termék Nagydíjat

A minőségi magyar termékeket gyártó cégek sikere, Magyarország sikere - mondta Kövér László házelnök a Magyar Termék Nagydíjak 17. átadóünnepségén a Parlamentben. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes úgy vélte, hogy az elismerés bizonyítja, hogy a mai magyarok is tudnak nagyszerű dolgokat cselekedni.

Mind gazdasági mind szellemi téren Magyarországnak is sikert jelent a minőségi termékeket gyártó magyar vállalatok sikere - hangsúlyozta Kövér László házelnök a parlamentben, a Magyar Termék Nagydíjak 17-edik átadó ünnepségén, amelyen 66 magyar céget díjaztak.

"Példájukon építhetünk. Ugyanis lehet Magyarországon sikeres vállalkozást vinni, sikeres terméket fejleszteni, ezt bizonyítják. Lehet, ha nem is könnyű, de vannak akiknek sikerül. Õk viszik előrébb ezt az országot, másoknak is hitet, ambíciót adva."

Latorczai János, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Termék Nagydíj pályázat fővédnöke úgy látta, hogy az elismerés a minőség és termékbiztonság garanciája, amelyet egyre több várárló keres világszerte.

Semjén Zsolt miniszterelnök -helyettes pedig aláhúzta, hogy a Magyar Állam elsődleges értelme a magyarság fennmaradásának és a magyarok életminőség-javításának szolgálata, a díjazottak pedig mindkettőhöz hozzájárultak. A kormány nemzetpolitikájára térve Semjén Zsolt egy ígéretet is megfogalmazott a határon túli magyarság honosításáról.

"És örömmel jelentem önöknek, hogy ennek a parlamenti ciklusnak a végére meglesz az 1 millió új, esküt tett magyar állampolgár."

A 66 díjazott között megtalálható például a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a Helia-D Kft., a Magyar Suzuki Zrt., a Magyar Posta Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., valamint a WTS Klient Kft. A díjazottak egy évig díjmentesen használhatják nyertes termékeiken, illetve szolgáltatásaikon a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegyet.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×