eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Húsipari céget alapított a gyulai képviselő-testület

Gyulahús Kft. néven megalapította önálló húsipari cégét Gyula város önkormányzata. A cégalapításról szóló előterjesztést a képviselő-testület a szerdai rendkívüli közgyűlésen, zárt ülésen fogadta el - jelentette be sajtótájékoztatón Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester.

Görgényi Ernő elmondta: a társaság tulajdonosa száz százalékban az önkormányzat, a jegyzett tőke kétmillió forint. Hozzátette: a társaság kettős ügyvezetéssel dolgozik majd. A cég működtetéséért felelős vezető Daka Zsolt, a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát Zrt. műszaki igazgatója, a másik ügyvezető Dékány Ferenc, aki a húskombinát gyártási igazgatója volt a privatizáció előtt, majd a Csabahús Kft. ügyvezetőjeként a békéscsabai kolbász gyártását keltette életre a kilencvenes években.

Görgényi Ernő az MTI-nek elmondta: a cég vezetése rövid időn belül elkészíti a termelés beindításához szükséges üzleti tervet. Az önkormányzat ennek alapján, várhatóan mintegy hétszázmillió forint tőkeemelést hajt végre, és ebből az összegből biztosítja a gyártáshoz szükséges pénzt. A dolgozókat a termelés felfutásának függvényében veszik majd át a felszámolás alatt álló húskombináttól.

Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője kijelentette: mielőbb meg kell szervezni a termelést, mert a gyulai termékeknek folyamatosan ott kell lenniük az üzletekben, a piacok és a vásárlók bizalmának megőrzése érdekében. A Gyulahús Kft. a piacon jól ismert gyulai termékek teljes skáláját gyártja majd. A kolbászféleségek érési ideje hosszú, az egyéb húskészítmények értékesítéséből viszont már rövid idő alatt bevételhez juthat a cég - tette hozzá az ügyvezető.

Hétfőn a városi képviselő-testület és a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. egyeztető ülését követően jelentette be Görgényi Ernő polgármester, hogy az önkormányzat önálló társaságot alapít a gyulai húsipar újjászervezésére. A polgármester hozzátette, a város 1,8 milliárd forintot kapott munkahelyek megőrzésére és gazdaságfejlesztési feladatokra.

Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkár akkor azt mondta, hogy a kormány forrást biztosított a stratégiailag kiemelt gyulai húsipar részére a munkahelyek megőrzése és a működés fenntartása érdekében. Hozzátette, hogy az önkormányzaton keresztül az államnak jelentős befolyása lesz a jövőben a nagy múltú gyulai húsipari cégre. "Az állam jó tulajdonos, és ahol lehetséges, ott növelni kell szerepvállalását" - hangsúlyozta az államtitkár.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×