INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

A szlovákok meglépték, amit nekünk is érdemes lenne

Infostart / InfoRádió
Nyolc év után megszűnt az egykulcsos adórendszer Szlovákiában. Az InfoRádió által megkérdezett adószakértő szerint a magyar kormánynak is érdemes lenne elgondolkodnia ezen a lépésen.

Sidó H. Zoltán, a pozsonyi Új Szó főszerkesztő-helyettese szerint az egykulcsos adórendszer szlovákiai megszüntetésének fő oka, hogy Robert Fico kormánya szeretné 3 százalék alá szorítani az államháztartási hiányt, és a miniszterelnök mindig is ellenezte az egykulcsos rendszert.

Ha Szlovákiában nem lenne magas az államháztartási és a költségvetési hiány, akkor nem rúgták volna fel az egykulcsos adó rendszerét, de a szükség kényszert szül, így kényszerből emelték az adókulcsokat - tette hozzá az újságíró.

Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő úgy vélte, hogy a magyar kormánynak is el kellene gondolkodnia a lineáris adózás megszüntetésén.

Tőlünk nyugatra, ahova tartozni szeretnénk, föl sem vetődött. Tőlünk keletre próbálták ezt valamiféle csodaszerként beállítani, de bebizonyosodott, hogy nem az - mondta az InfoRádiónak nyilatkozva a szakértő.

Vámosi-Nagy Szabolcs hangsúlyozta: egy, a nyugati példákhoz hasonló mérsékelt progresszív adórendszer lenne a jó megoldás.

Hanganyag: Sigmond Árpád


A címlapról ajánljuk