eur:
387.4
usd:
356.59
bux:
68167.87
2024. május 17. péntek Paszkál

BÉT: Alacsony forgalom mellett minimális árfolyamváltozás

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 7,03 pontos, 0,04 százalékos csökkenéssel, 17 785,06 ponton zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 5,6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Az elemzők változatlanul lanyha kereskedésről számoltak be, és ez már - szerintük - így lesz karácsonyig.

Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a BUX túlteljesített pénteken az európai tőzsdékhez képest, igaz, hogy csütörtökön viszont alulmúlta azokat.

A Mol esésére nehéz magyarázatot találni - mondta. Hozzátette: a külföldi befektetők feltehetően túlreagálták a kormány által bejelentett 10 százalékos gázárcsökkentést, a Molnak ugyanis nincs kiskereskedelmi cége, így nem érinti a változás. "Az is igaz, hogy a sok negatív példa után a befektetők minden újabb kormányintézkedéstől félnek" - jegyezte meg Gabler Gergely.

A Richter-papírok ára ugyan nőtt, de még mindig messze van az Equilor által reálisnak tartott 40 ezer forinttól - tette hozzá az elemző.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint az alacsony forgalmú napon a világgazdaság hírei a nagy tőzsdéket sem érintették meg érezhetően. Az amerikai munkaerő-piaci adatok jobbak lettek, a fogyasztói bizalmi index viszont rosszabb lett a vártnál.

A Mol ára 185 forinttal, 1,06 százalékkal 17 300 forintra csökkent, 830,7 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,25 százalékkal 4010 forintra erősödött, forgalmuk 2,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 374 forintot ért, forgalma 541,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 530 forinttal, 1,49 százalékkal 36 180 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 501,9 millió forintos forgalom mellett 130 forinttal, 0,76 százalékkal 16 995 forintra esett.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1012,15 ponton zárt pénteken, ez 1,20 pontos, 0,12 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×