eur:
389.01
usd:
361.33
bux:
68695.88
2024. május 7. kedd Gizella

Az MNB csökkentette GDP és infláció előrejelzését

A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb inflációs jelentésében 2,6 százalékos idei GDP bővüléssel számol a korábban várt 2,9 százalékkal szemben, és a jövő évi növekedést 2,7 százalékra rontotta a korábbi három százalékról. Az infláció az idén 3,9 százalék lehet, jövőre 3,6 százalékra mérséklődhet.

A márciusi előrejelzésben a jegybank még négy százalékos idei és 3,4 százalékos jövő évi átlagos fogyasztói áremelkedést várt.

Az inflációs előrejelzés legyezőábrája szerint a jegybank azzal számol, hogy az éves inflációs ütem az év hátralévő részében fokozatosan csökken, majd jövőre év végre mérséklődik a három százalékos célra.

Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×