eur:
389.28
usd:
362.67
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kifogásolhatónak tartja a jegybank gazdálkodását az MNB FB

Több szempontból is kifogásolhatónak tartja a jegybank tavalyi gazdálkodását a Magyar Nemzeti Bank Felügyelő Bizottsága (MNB FB), a testület szerint nem megfelelő a gazdálkodás transzparenciája és az átláthatóságot segítő ellenőrzési munkát az MNB vezetése nem kellően támogatja.

A testület kedden jelentette meg a jegybank tavalyi gazdálkodásáról szóló jelentését az Országgyűlés honlapján.

Ebben egyebek között azt állapították meg, hogy a jegybanki költséggazdálkodás egyes elemei nem megfelelőek. Az MNB 2010-ben is folytatott bérpolitikája figyelmen kívül hagyta az állami takarékossági irányelveket, és főleg a vezetők bérezésénél egyre jobban eltér az MNB által viszonyítási alapul választott kereskedelmi banki bérezéstől.

A jegybank kommunikációval összefüggő ráfordításai indokolatlanul magasak, a külső megbízások egy részét az illetékes szakterület is el tudná látni - olvasható a jelentésben.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×