eur:
389.79
usd:
361.94
bux:
68516.61
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Még nem tudni, mekkora a nyugdíjvagyon

A volt magán-nyugdíjpénztári tagok többségének lesz reálhozama - mondta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője a Duna Televízió műsorában. Binder István hozzátette: annál a 4 pénztárnál sem csúszhat a kifizetés, ahol a felügyelet milliárdos nagyságrendű többletkifizetéseket tárt fel. Az InfoRádió Aréna című műsorában Rogán Antal azt mondta: kevesebb lehet a vagyon értéke, mint amennyit korábban reméltek.

Zajlik a magánnyugdíjpénztárak vagyonátadása - nyilatkozta az Inforádió Aréna című műsorában az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke. Rogán Antal hozzátette: azt most még nehéz megállapítani, hogy mekkora lesz a vagyon pontos értéke, de az előzetes becslések szerint kevesebb lesz, mint amennyire korábban számítottak.

A politikus szerint az átadott vagyon felét viszonylag gyorsan és biztosan az államadósság csökkentésére tudják fordítani, bizonytalanság a részvények és az ingatlanvagyon esetében várható.

A magánnyugdíjpénztáraknak augusztus végéig kell a reálhozamot a tagok számára kifizetni. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője a Duna TV-én úgy nyilatkozott: a többség lesz reálhozama, és a kifizetés semmilyen indokkal nem csúszhat.

Mint ismert, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a magánnyugdíjpénztáraknál végzett ellenőrzéseinél négy pénztárnál azt állapította meg, hogy befektetéseikkel milliárdos károkat okoztak a tagjaiknak. A hatóság szóvivője azt mondta: határozatban kötelezték a pénztárakat, hogy a feltárt összegeket írják jóvá a tagok egyéni számláin. A pénztárak közül kettő is bírósághoz fordult az ügyben.

A kiegészítéseket a pénztárakban maradt tagok egyéni számláján is jóvá kell írni majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×