eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Kíváncsi rá, melyik a világ legvonzóbb városa?

A világ legnagyobb városaiba irányuló légiutas-forgalom 9,2 százalékkal nő 2011-ben, az utasok külföldön a korábbinál 14,6 százalékkal többet költenek - derül ki a MasterCard száznál több utazási célpontot vizsgáló kutatásából.

London a legvonzóbb város a világon - a MasterCard kutatása szerint várhatóan 20 millió külföldi érkezik a városba 2011-ben. A második helyezett Párizs lett; a francia fővárosba a tanulmány szerzői több mint 18 millió külföldi látogató érkezését várják erre az évre.

Az első húsz helyen rangsorolt város között nyolc található az ázsiai, kettő a csendes-óceániai térségben, így Bangkok a harmadik helyre került, várhatóan 11 és fél millió utassal, kicsit lemaradva Szingapúr és Hongkong következik.
Észak-Amerikából csupán egyetlen város van az első 20-ban: New York a tizenkettedik helyet foglalja el a listán, itt 7,6 millió beutazóra számítanak a tanulmány készítői.

Az érkező utasok számának legnagyobb emelkedését Barcelonában várják. A spanyolországi városba 24 százalékkal többen utaznak idén, mint 2010-ben. A második Kuala Lumpur Malajziában, csaknem 22 százalékos növekedéssel, míg Isztambul az utóbbitól alig elmaradva a harmadik olyan város a világon, ahol utazási boom várható.

New York és Párizs előtt London vezet a látogatók költéseit vizsgáló listán is. A brit fővárosban a külföldiek várhatóan 25,6 milliárd dollárt költenek el, New Yorkban kicsit kevesebbet, 20,3 milliárd dollárt, míg Párizsban csak mintegy feleannyit, mint a brit fővárosban: összesen 14,6 milliárd dollárt.

A MasterCard kutatása szerint a külföldiek költésének legnagyobb arányú növekedése Isztambulban várható: ez meghaladhatja a 30 százalékot 2011-ben. Barcelona a második 28,2 százalékkal, míg Dubaiban 24 százalékkal költenek többet a külföldiek, mint 2010-ben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×