eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Bogsch Erik: Reális esély van arra, hogy sikerül megállapodni a kormánnyal

Nem módosította éves előrejelzését a Richer, legfeljebb öt százalék árbevétel növekedésre számítanak 2011-ben - mondta el a cég vezérigazgatója a társaság első negyedéves gyorsjelentését ismertető tájékoztatóján. Bogsch Erik a legnagyobb bizonytalanságot a magyar piacon látja.

Jó negyedévet zártunk. Szépen nőtt a forgalmunk Oroszországban és a FÁK-országokban, de a régióban is helytálltunk a nehéz körülmények között - mondta az InfoRádiónak a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója, aki hozzátette: beindult a cég nyugat-európai hálózata, ami egy óriási dolog, hiszen sikerült Németországban, Ausztriában, Svájcban, Spanyolországban és Portugáliában is felállniuk.

Bogsch Erik hangsúlyozta: a nőgyógyászati portfólió a legerősebb. Magyarországon a vártnál jobb eredményt ért el a Richter, de továbbra sem a magyar piac a legerősebb a vállalat szempontjából, de néhány termék bevezetése sikeresnek bizonyult.

A vezérigazgató az idei évre 0 és 5 százalék közötti növekedést tart reálisnak, de hozzátette: a kormány egyes intézkedései negatív hatással lehetnek az eredményre. Érthető, hogy az adósságot csökkenteni kell, mert adósságcsapdában vagyunk, de a növekedés létkérdés, ehhez pedig húzóágazatok kellenek. A gyógyszeripar egy ilyen ágazat, a Richter pedig az élmezőnyben van - fűzte hozzá.

A kormány tervezett intézkedései négymilliárdos plusz adót jelentenének, amit horribilis összegnek nevezett Bogsch Erik. A Richter forgalmában összesen 14 százalék belföldi, a több export, vagyis a nyereség több mint nyolcvan százalékát hazahozza a cég - ez a nagy különbség a Richter és más cégek között, emelte ki a vezérigazgató.

Az intézkedések a foglakoztatásra is hatással lehetnek, mert vannak olyan termékek, amelyek csak minimális nyereséget termelnek, és a plusz adókkal veszteségesek lehetnek. Márpedig ha fel kell függeszteni a gyártásukat, akkor ez a foglalkoztatást is érinteni fogja - hangsúlyozta a vezérigazgató, hozzátéve: reális esély van arra, hogy sikerül egy hónapon belül megállapodni a kormánnyal.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×