eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Rossz hírek az olajról

Jelentősen emelték idei olajár-előrejelzéseiket londoni iparági elemzők.

A Barclays Capital, a City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja új prognózisában az eddigi 91-ről 112 dollárra módosította a globális alaptípusnak tekintett Brent olajfajta idei hordónkénti átlagárára adott előrejelzését. Az indoklás szerint a változtatást a líbiai kínálati kiesés elhúzódása, valamint az ezzel egy időben jelentkező erőteljes keresletnövekedés befolyásolta.

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni elemző és kutatórészlegének szakértői legújabb globális energiapiaci helyzetértékelésükben az idei második negyedévre szóló átlagos világpiaci olajár-prognózist 86-ról 122 dollárra emelte a Brent esetében.

A cég iparági szakelemzői azzal számolnak, hogy a következő negyedév átlagán belül a Brent hordója időszakosan átlépheti a 140 dollárt is.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×