eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Zöld taxitársaság működik januártól Budapesten

Százhúsz új munkahelyet teremt a jövő év elején induló Zöld Taxi, ugyanis nem alvállalkozókkal, hanem alkalmazott sofőrökkel és saját flottával szállítja majd az utasokat. A környezetbarát taxik üzemeltetésére Green City Zrt. néven egy angol-magyar befektetői csoport alapított projekttársaságot.

Százhúsz, Euro 5-ös környezetvédelmi besorolású autóból álló flottával kezdi meg működését januártól a Green Taxi, amely alkalmazottként foglalkoztatja majd a sofőröket és saját diszpécserszolgálatot állít fel. Simon Géza, a Green City Future Zrt. elnöke az InfoRádiónak elmondta: hosszú távú céljuk a környezetbarát közlekedési kultúra meghonosítása.

A cégvezető hozzátette: először felmérik az igényeket, később pedig ötszáz körülire tervezik bővíteni a flottát, például más taxitársaságokkal való együttműködés révén. Hangsúlyozta azonban, hogy csak olyan autót vesznek fel a Green Taxi állományába, amely kielégíti a szigorú környezetvédelmi kritériumokat.

Simon Géza beszélt arról is, hogy középtávon tervezik tisztán elektromos taxik üzembe állítását is, ennek azonban előfeltétele a töltőhálózat kiépülése. Jelenleg Budapesten csak egy ilyen állomás működik. A hálózat kiépítéséről már tárgyalásokat folytatnak a technológiában élenjáró cégekkel - fűzte hozzá.

A Green City Future Zrt. elnöke hangsúlyozta: nem kívánnak árversenybe bonyolódni a működő taxitársaságokkal, a céljuk elsősorban az, hogy minőségi szolgáltatást nyújtsanak, mivel a megcélzott ügyfélkör számára is ez a legfontosabb.

A Green Taxi autóit, amelyek a legkorszerűbb Euro 5-ös szabványú, a lehető legalacsonyabb szén-dioxid- és szállópor-kibocsátású motorral szereltek, a Porsche Hungária szállítja - mondta az InfoRádiónak a cég ügyvezető igazgatója.

Eppel János hozzátette: bár igény lenne az efféle biztonságos, jó minőségű és környezetterhelésben is magas színvonalat képviselő autókra, az embereknek nincs pénze ilyet vásárolni.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×