eur:
389.63
usd:
361.96
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az adóváltozások miatt is költünk többet a karácsonyra

Néhány százalékos forgalomnövekedésre számít a karácsonyi időszakban az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György szerint a jövő évi adócsökkentések hatására bátrabban költekeznek majd a háztartások.

A jövőre életbe lépő adóváltozások miatt nő a fogyasztói bizalom, ez is hozzájárul ahhoz, hogy a tavalyihoz képest idén várhatóan néhány százalékkal növekszik majd a kereskedelmi forgalom decemberben - mondta az InfoRádiónak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Vámos György szerint a családok kiszámolták, milyen hatással lesz bevételeikre az adórendszer átalakítása, és azok, akiknek jövőre több marad a zsebében, most bátrabban költekeznek.

A karácsony előtti időszakban a pénzügyi-gazdasági válság idején is megugrottak a fogyasztói költések, 130-140 millió forinttal. A becslések szerint idén még ennél is nagyobb mértékű emelkedés várható, de hogy a háztartások átlagosan mennyit szánnak az ünnepekre való felkészülésre és az ajándékokra, azt Vámos György nem tudta megmondani.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×