eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Újabb PSZÁF-körlevél a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatban

Újabb körlevelet fogalmazott meg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatban. A hatóság vizsgálni fogja a szerződéskötési gyakorlatot. Piaci adatok szerint mintegy 1 millió 600 ezren kalkuláltak már a különböző oldalakon tarifákat maguknak.

 A valószínűsíthető nagyszámú átkötésre való tekintettel, a Felügyelet fokozott figyelmet fordít a szerződéskötési gyakorlatra - tette közzé a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a kötelező biztosításokkal kapcsolatban.

A legújabb körlevélben a hatóság azt közölte: ellenőrzik azt, hogy a különböző alkuszi és a biztosítói rendszerek szűrik-e azon autósokat, akik most az év végén nem jogosultak új szerződéskötésre, mivel idén év közben vásároltak autót.

Továbbá elvárja a Felügyelet azt is, hogy a meghirdetett kedvezményeket igénylők esetében a biztosító és a biztosításközvetítő meggyőződött-e a meghirdetett kedvezmény igénybevételének megalapozottságáról.

A közvetítőkkel szembeni elvárás, hogy az ajánlatok dokumentumait a lehető leghamarabb továbbítsák a biztosítókhoz, hogy a biztosítók az átadást követően 15 napon belül érdemben nyilatkozhassanak az ajánlatról.

Piaci információk szerint mintegy 1 millió 600 ezer autós kalkulálta már tarifát a különböző alkuszi illetve biztosítói oldalakon. A független alkuszi szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy váltani csak valóban jelentős díjkülönbözetnél éri meg, ezért érdemes alaposan tájékozódni.

Az első heti adatok szerint a váltók közül legtöbben az Allianz, a K&H, az Astra és a KÖBE ajánlatát választották, de ezen biztosítóknak sincs igazi oka az ünneplésre, mivel olyan alacsony díjon szereznek most új ügyfeleket, ami könnyen veszteségessé teheti üzletágukat. A legtöbben az Allianz, az Uniqa, az AEGON, a Genertel és a Generali biztosítóktól távoztak. Mint azonban a szerzési adatokból látható, jellemző az egyes társasághoz való visszaszerződés is az alacsonyabb díjak elérése érdekében.

A kampányban minden bizonnyal nagyobb számban cserélnek casco biztosítást is az autósok, mivel több biztosítótársaságnál van együttkötési kedvezmény. A kötelezőn átlagosan 10 ezer forint takarítható meg, a cascón 20-30 ezer forint, ez együttesen már 40 ezer forintot is jelenthet, ami minden magyar család számára bizonyosan vonzó lesz a jelenlegi gazdasági helyzetben. Az előzetes kalkulációk szerint 2 millió fölött lesz a váltók száma idén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×