eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Feltámad a legendás magyar áruházlánc

Öt magyarországi városban lesz újra Centrum Áruház: Miskolcon, Egerben, Kecskeméten, Szegeden és Pécsett.

Évtizedekkel ezelőtt nemcsak egy-egy megyeszékhely középpontja volt a Centrum Áruház, de a 60-as évektől kezdve a magyar iparcikk kereskedelem központja is. A nagy alapterület, a színvonalas árubemutatás lehetősége, a szakmát magas szinten művelő vezetői és eladói gárda, valamint a tervgazdaságban csak itt kapható hiánycikkek vonzották a tömeget.

A plázák megjelenésével a Centrumok sorsa is megpecsételődött. A tulajdonosi szerkezet átalakulása után átkeresztelték őket Skálává, a polcokon pedig elsősorban olcsók kínai termékek jelentek meg - ez pedig gyakorlatilag egyet jelentett a vásárlók elmaradásával.

A következő hetekben a Centrum áruház öt városban kapja vissza régi nevét. A boon.hu értesülése szerint a kínaiak után a magyar tulajdonú Centrum Exclusive Divatház Kft. bérli az épületeket.

Az új tulajdonosok célja a Centrum áruházak hajdani fényének visszaállítása. Kifejezetten a vidéki középrétegre alapozzák a kínálatot, a megjelenést és az árakat. Azokat a családokat célozzák meg, "akiktől távol áll a plázakultúra", akik nem a társasági élet miatt keresik fel a városközpontot, hanem szolid, mégis igényes környezetben szeretnének széles áruválasztékkal, mérsékelt árakkal és jó minőségű termékekkel találkozni.

Címlapról ajánljuk

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×