eur:
388.86
usd:
360.82
bux:
68190.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Oszkó Péter OTP érdekeltséghez megy

Oszkó Péter volt pénzügyminiszter tölti be az OTP Bank többségi tulajdonában lévő PortfoLion Zrt. vezérigazgatói posztját 2010. október 1-től - közölte a bank pénteken.

A szerepvállalással a pénzügyi szakember célja, hogy hozzájáruljon a társaság stratégiai céljának megvalósításához, mely szerint öt éven belül a régió legkiemelkedőbb kockázati tőke befektetője legyen - áll a közleményben.

A banki közlemény emlékeztet a Bajnai kormány pénzügyminiszterének életútjára: Oszkó Péter ügyvéd, bejegyzett adószakértő adómenedzserként kezdte pályáját, majd egy nemzetközi ügyvédi irodahálózat magyarországi ügyvédi irodájának adótanácsadó részlegét vezette, illetve Londonban szerzett nemzetközi munkatapasztalatot. 2004-től a Deloitte nemzetközi tanácsadócégnél dolgozott, 2006. január 1-jétől az adótanácsadás üzletág vezetőjévé nevezték ki, majd 2007 júniusában elnök-vezérigazgató lett.

Ugyanebben az évben elnyerte a Menedzserek Országos Szövetsége által kiírt "Az év fiatal menedzsere díjat". 2009 áprilisától a szakértői kormány pénzügyminisztere volt. A szakember résztulajdonosa a közelmúltban alapított TMC First Kft.-nek, tulajdonosi jogait gyakorolja, ám a tanácsadó cég ügyvezetésében nem vesz részt.

Az OTP Bank 2010 februárjában szerzett 80 százalékos részesedést a PortfoLion Zrt.-ben, hogy emelje a pénzügyi csoport szolgáltatásainak komplexitását. A bankcsoport tagjaként a 25 millió forint jegyzett tőkéjű PortfoLion Zrt. a JEREMIE program keretében elindította az OTP Kockázati Tőkealap I. kezelését. Az alap legfőbb célkitűzése, hogy tőkebefektetések révén jelentős mértékben járuljon hozzá a céltársaságok részvényesi értékének növekedéséhez, majd pedig a befektetések értékesítésekor a hagyományos befektetési formákét meghaladó nyereséget érjen el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×