eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ez az oka, hogy egyre több az interneten kötött utasbiztosítás

Idén 300 ezren köthetnek utasbiztosítást nyáron - kalkulál a Biztosítás.hu ügyvezető igazgatója. Rácz István hozzátette: a többség ár-érték arányban a számára legmegfelelőbbet választja, 15 százalék a legolcsóbb ajánlatot, függetlenül annak tartalmától, és 10 százalék, főleg céges utazásoknál a legdrágábbat. A szakértő tapasztalatai szerint idén a többség 9 napra utazik Európába, főleg autóval.

Az utóbbi években dinamikusan nőtt az interneten kötött utasbiztosítások száma, amely idén már a 300 ezret is elérheti; ez a tavalyhoz képest 64 százalékos növekedés - mondta az InfoRádiónak a Biztosítás.hu ügyvezető igazgatója, hozzátéve: egyre többen intézik önállóan a biztosítások megkötését, még akkor is, ha az utazást egy iroda szervezi.

Rácz István szerint aki utazik, alaposan utánanéz, milyen biztosítást kössön, a legtöbb információt pedig az interneten találhatja meg ehhez. Az online kötés előnye, hogy nemcsak egy-két biztosító ajánlatát ismerhetjük meg.

A külföldre utazók számára a legfontosabb szempont, hogy a biztosítók mennyi pénzt ajánlanak az orvosi költségek megtérítésére betegség vagy baleset esetén. A társaságok között itt vannak a legnagyobb különbségek: például akad olyan, amely mindössze 2 millió forintig térít, míg mások 100 millióig - vagy éppen limit nélkül - vállalják betegségünk, balesetünk esetén felmerülő orvosi költségeink megtérítését.

Rácz István elmondta azt is, hogy a leggyakoribb a kilenc napos európai utazás autóval. A statisztikákból az látszik, hogy az utasok többsége (87 százaléka) két hétnél rövidebb időre utazik, 14 napnál tovább pedig mindössze 13 százalék nyaral.

Az ügyfeleket három csoportra lehet osztani: legnagyobb részük a saját pénztárcájához választ biztosítást, 15-20 százalékuk pedig mindenképpen a legolcsóbb kínálatot fogadja el. A harmadik csoportba azok tartoznak, akik a legdrágábbat választják - ez főleg céges utazásoknál a gyakori.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×