eur:
389.41
usd:
361.54
bux:
68381.53
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kinevezték a MÁV új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjait

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter augusztus elsejei hatállyal kinevezte a MÁV Zrt. új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjait - közölte a tárca.

A tárcavezető véglegesítette az új elnök-vezérigazgató, Szarvas Ferenc kinevezését, és megköszönte a távozó vezetés, Andrási Miklós és a korábbi igazgatósági, felügyelőbizottsági tagok munkáját - írta közleményében az NFM.

A közgazdasági és jogi végzettségű Szarvas Ferenc 2000 óta vezeti az Államadósság Kezelő Központot, korábban a MALÉV elnöke, valamint több magyarországi bank vezetője és az ÁPV Rt. vezérigazgató-helyettese is volt.

Az igazgatóság tagjai augusztus elsejétől: Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. vezérigazgatója (elnök), Horváth Gergely, az MNV Zrt. vezérigazgatója, Lantos Csaba, az OTP Bank Zrt. volt vezérigazgató-helyettese, Mosóczi László, MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese, Sipos Sándor, a MÁV Zrt. volt vezérigazgató-helyettese.

A felügyelő bizottság tagjai augusztus elsejétől: Szabó Ferenc, Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója (elnök), Dabóczi Kálmán, az NFM főosztályvezetője, Selmeczi-Kovács Zsolt, az NGM főosztályvezető-helyettese, Zalahegyi Tímea, az NFM főosztályvezetője, Gaskó István, munkavállalói képviselő, Simon Dezső, munkavállalói képviselő.

A nemzeti fejlesztési miniszter az utasok jobb kiszolgálását, a vasúttársaság működésének ésszerűsítését, hatékonyabbá tételét, a vasút és a vasutasok társadalmi megbecsültségének helyreállítását várja az új vezetéstől - zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Miért jönnek Magyarországra a külföldi dolgozók, ha Nyugat-Európában sokkal többet keresnének?

Miért jönnek Magyarországra a külföldi dolgozók, ha Nyugat-Európában sokkal többet keresnének?

Az ukrán dolgozók az oroszok elleni háború óta csak „átutazók”, döntő többségében az ázsiai munkaerőre álltak át a magyar cégek, ha külföldiekben gondolkodnak. Óriásit ugrott a fülöp-szigeteki munkavállalók száma, de továbbra is nagy számban hoznak be vietnámi, legújabban pedig kirgiz dolgozókat. Bár az átlag ázsiai dolgozó számára jobb a bérszínvonal Magyarországon az otthoni lehetőségeihez képest, azért a nyugat-európai fizetésekkel még nem tudják felvenni a versenyt a legnagyobb itthoni cégek sem. Cikkünkből az is kiderül, mi a titka annak, hogy sok dolgozó mégis Magyarországot választja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×