eur:
389.62
usd:
363.98
bux:
68083.95
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kínai büfék tesztje

A kínai büfék ételtesztjének eredményeiről olvashatnak az érdeklődők a fogyasztók magazinjának júniusi számában.

A Kosár magazin csapata három olyan fogást vizsgált, amely egyrészt minden kínai büfében megtalálható, másrészt hazánk legismertebb és legkedveltebb kínai eledelei közé tartozik. Összességében elmondható, hogy a legnagyobb gondot az ételek túlzott olajossága jelentette. Különösen jellemző volt ez a tésztákra: nem egy tavaszi tekercs tocsogott az olajban, de a pirított tészta is többször hagyott kívánnivalót e tekintetben. A mintákat a tesztelők igyekeztek úgy válogatni, hogy a főváros jó néhány kerületéből kerüljön az asztalra. A pontozásnál az állományt, a színt, az ízt és az illatot figyelték - közölte az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE).

A pirított tészták színváltozatai széles skálán mozogtak. Ez annak köszönhető, hogy az ízesítéshez különféle mennyiségű szójaszósz került a fogásokra. A tészta fajtái jócskán különbözőek voltak, olyan minta is volt, amely - kissé szokatlanul - meglehetősen vastag spagettiból készült. A pirított tészta csak egy ízben érdemelt ki kiváló minősítést.

A szecsuáni csirkénél az összetevőkön kívül a csípősség megfelelő mértéktartására figyeltek a tesztelők. Talán ebben az esetben volt a leginkább megfigyelhető a magyar konyhához való közeledés, hiszen több minta íze a lecsóra emlékeztetett. A szecsuáni csirkéből négyszer csemegéztek kiválót, itt éppen a már említett lecsós jelleg bizonyult megnyerőnek. Pontlevonásra adott okot, hogy a csirkefalatok nem voltak kellően megpirítva, ezért felületükön a liszt kissé csirizes volt.

A teszten a tavaszi tekercsek szerepeltek a leggyengébben olajosságuk miatt, esetenként a zöldségek teljesen nyers ízűek voltak, és főképp káposztát tartalmaztak.

A büfék összesítésének versenyét a főváros budai oldala nyerte: a tizenegyedik és a tizenkettedik kerületbe érdemes leginkább menni, ha jó kínai ebédre vágyunk. Az egyik belvárosi büfében két mintát is vásároltak a tesztelők: egyet a 10 órai nyitáskor, a másikat ebédidőben. A reggel vásárolt szecsuáni csirke 600 forint/adag kiváló, míg a déli, 480 forint/adag közepes minősítést kapott. A pirított tésztáért reggel 280, délben 420 forintot fizettek egy adagért - olvasható a Kosár magazinban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×