eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

A PM kiadási előirányzatának 26,6 százalékát költötte el

A Pénzügyminisztérium kiadásai március végéig a 175,8 milliárd módosított előirányzat 26,6 százalékát, 46,7 milliárd forintot értek el - olvasható a tárca átadás-átvételi dokumentumában.

A bevételek a 9,37 milliárdos előirányzat 23,1 százalékára teljesültek, míg a támogatások 153,67 milliárdos aktuális előirányzata a harmadik hónap végéig 30,8 százalékra teljesült.

Az előző évi maradvány összege 25,6 milliárd forint, amelyből mintegy 23 milliárd forint kötelezettségvállalással terhelt, 2,66 milliárd forint pedig azzal nem terhelt maradvány.

A minisztérium a folyamatban lévő feladatai között felsorolja a makrogazdasági előrejelzések aktualizálását, az őszi notifikációt, illetve az IMF/EU hitelcsomagban vállalt feltételek teljesítésének következő felülvizsgálatát, amely ez év júniusában várható.

A kiemelt feladatok között sorolja fel a tárca a 2011-es magyar uniós elnökségre való felkészülést, a féléves konvergencia jelentést, a konvergencia program elkészítését novemberben. Kiemelten kell majd kezelni a jövő évi költségvetés előkészítését, a magyar állam ellen indított perek vitelét, és nem utolsósorban, az állami vagyonkezelés aktuális ügyeit, így a Malév, a MÁV várható adósságrendezést.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×