eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

November eleje óta nem volt ilyen gyenge a forint

A tartózkodóbbá vált nemzetközi hangulatban tovább gyengültek a térségbeli devizák.

Az eurót kedden délután négy órakor 277,07 forinton jegyezték a délelőtti 276,20 és a hétfő délutáni 273,48 forinttal szemben.

A dollárt 190,38 forinton jegyezték 1,4554 dolláros euró árfolyam mellett a hétfő délutáni 186,85 forint és 1,4644 euró/dollár után.

A svájci frank jegyzése 183,11 forint 182,35 forint után, 100 japán jent 212,63 forinton jegyeztek 213,00 forint után.

Kedden alapvetően negatív hangulat uralkodott a tőzsdéken, már Ázsiában is veszteséggel zártak az értéktőzsdék, Európa negatív tartományban tartózkodott egész nap, majd az amerikai tőzsdék is fél százalék körüli veszteséggel kezdtek.

A nap közben nyilvánosságra hozott makrogazdasági adatok nem javítottak a gazdasági kilátásokon. Nem segített az sem, hogy tovább romlott a keddi londoni kereskedésben a görög államadósság-törlesztési kockázat piaci megítélése.

Az MTI által megkérdezett kereskedők szerint arról van szó, hogy a térséggel - és általában is a feltörekvő piacokkal - szemben több okból is (dubaji krízis, görög és mexikói szuverén visszaminősítés, az osztrák HGAA bank államosítása) megrendült bizalom miatt tartózkodóbb lett a befektetői magatartás, ezért érzékenyebben reagálnak a negatív hírekre, mint a pozitívokra.

Az erőteljesebb árfolyamváltozásokat a lanyha piaci forgalom melletti érzékeny reakciók okozzák.

Az euró hosszú távú erősödő trendje a táblázatelemzők szerint megtört, átmeneti erősödésekre még sor kerülhet, de alapvetően a dollár erősödésére lehet számítani a következő hetekben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×