eur:
394.33
usd:
370.53
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Többszöröse vált biztosítót a tavalyinak

Majdnem két és félszer annyian váltottak kötelező biztosítást idén a kampány első félidejében, mint tavaly - közölte a netrisk.hu biztosítási portál. Jellemző a piacon az újrakötés, azaz az autósok majdnem 30 százaléka a jelenlegi biztosítójánál marad, ott köti újra, már olcsóbban kötelező biztosítását. A biztosítás.hu szerint a váltással járó megtakarítás 15 ezer forint.

Majdnem két és félszer annyian váltottak kötelező biztosítást a netrisk biztosítási portálon, mint tavaly ilyenkor, pedig még csak félidejében jár a kampány, és az utolsó héten várható egy nagyobb megugrás, hiszen a forgalom jellemzően az utolsó napokban a legerőteljesebb.

Az eddigi váltásokról azt lehet tudni, hogy jelentősebb, 10 % körüli részesedése az új szerződésekből 7 biztosítónak van jelenleg: a Genertelnek, a Generalinak, az Aegonnak, a Köbének, az Uniqának, a Posta Biztosítónak és az Allianznak.

A legtöbb új szerződést továbbra az Allianz viszi el, annak ellenére, hogy az esetek felében nem ő kínálja a legolcsóbb díjat az adott ügyfélnek. A Generalinál és a Groupamánál ez az arány még magasabb: 74 illetve 83 százaléka az autósoknak annak ellenére szerződik a nevezett társaságokhoz, hogy nekik nem ez lenne a legolcsóbb. Pedig a többi biztosító társasághoz egyértelműen a legkedvezőbb ár miatt szerződnek az ügyfelek.

A netrisk adatai szerint jelentős az újrakötések száma, azaz amikor az ügyfél marad korábbi biztosítójánál, csak újraköti szerződését. Az Allianznál ez az arány 60 %.

A biztosítás.hu azt közölte nem véletlen a magas váltási arány, mivel véleményük szerint az idei átlag 25 ezer forintos biztosítási díj már az alsó határa a lehetségesnek, ez az összeg megegyezik az egy szerződésre jutó átlag kárkifizetéssel, így jövőre várhatóan nem lesz további csökkenés az árakban. A portál számításai szerint aki eddig biztosítót váltott, az átlagosan 15 ezer forintot takarított meg.

Mint ismert a meglévő biztosításokat december 1-jéig lehet felmondani, a jövő évit pedig december végéig kell megkötni. Az eddigi tapasztalat szerint a legtöbben ezt együtt teszik meg, és a többség az utolsó hétre hagyja a felmondást, újrakötést. Így az előzetes becslések szerint az újraváltók aránya idén elérheti az egymilliót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×