eur:
389.63
usd:
363.15
bux:
68130.39
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Londoni elemzők: stabilizálódik a magyar ipar, jövőre GDP-növekedés

A magyar ipar teljesítményének stabilizálódására utalnak a kedden közzétett legújabb ipari termelési adatok, mondták londoni feltörekvő piaci elemzők, akik szerint a magyar gazdaság egésze - az eddig várt visszaesés helyett - jövőre már növekedni fog.

A JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének elemzői a júliusi ipari adatsort kommentálva kiemelték: jóllehet az éves összevetésű termelési érték 19,4 százalékkal csökkent a júniusi 18,8 százalékos éves mínusz után, ennek azonban a ház nem tulajdonít túlzott jelentőséget.

A havi összehasonlításban mért 0,7 százalékos júliusi visszaesés ugyanis az előző két hónap meglehetősen erős havi növekedése után következett be, ami a JP Morgan szerint arra vall, hogy a több negyedéven át tartó meredek zuhanás után a kibocsátás stabilizálódik.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×