eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szerdától drágább lesz a gázolaj

Bruttó három forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdától a Mol, a benziné nem változik - mondta el a Portfolio.hu elemzője. Takács Szabolcs hozzátette: a mostani változással a gázolaj ára átlagosan 270 forintra nő, a benziné pedig 290 marad.

Bruttó három forinttal lesz drágább szerdától a gázolaj a hazai kutakon, miközben a benzin ára nem változik. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 274.4 forintért, a gázolajat pedig bruttó 255.9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, három forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon, ami azt jelenti, hogy a benzin literje átlagosan körülbelül 289-290 forintba kerülhet majd, miközben a gázolajat átlagosan 270-271 forint körül mérhetik.

A Portfolio.hu elemzője szerint a Mol lépése nem meglepetés, hiszen a múlt hét folyamán dollárban mérve öt százalékkal csökkent a benzin tőzsdei jegyzésára, a gázolaj viszont 1,7 százalékkal drágult. A forint mindeközben gyengült valamelyest a dollárral szemben, így hazai devizában mérve a benzin árfolyama négy százalékot esett, a gázolajé pedig 2,7 százalékkal nőtt.

A múlt héten a benzin kurzusának hosszú és intenzív emelkedő szakasza megtört, ám a gázolaj még tudott drágulni valamelyest. Ebből következik, hogy amennyiben a héten nem következik be újabb drágulás az olaj és az olajtermékek árfolyamában, akkor a jövő héten a benzin ára talán már csökkenhet, és a gázolaj drágulása is megállhat a hazai benzinkutaknál.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×