eur:
390.81
usd:
365.01
bux:
68314.26
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Több mint 70 centtel esett az olaj ára

Hétfőn reggel a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolaj jegyzése az elektronikus kereskedési rendszerben hordónként 71,31 dolláron állt, júliusi szállításra, azaz a pénteki nap végi árnál csaknem háromnegyed dollárral olcsóbban. Közel hasonló mértékű árcsökkenést jelzett az északi-tengeri Brent jegyzése, a hordónkénti ár ezzel 70,21 dollár volt.

Kereskedők szerint ahogy erősödik a dollár, úgy vonul vissza az olajár szabadpiaci jegyzése.

Pénteken szakadt vége a piaci nyersolaj három napon át tartó erőteljes és folyamatos drágulásának és a csütörtöki nap végi árakhoz képest akkor közel 70 centes árcsökkenés következett be, ugyancsak elsősorban a dollár erősödésének hatására. A New York-i árupiacon pénteken a határidős amerikai nyersolaj jegyzése hordónként 72 dollárig hátrált, a több mint fél éves csütörtöki 72,68 dolláros árcsúcsról. A Brent londoni jegyzése is gyakorlatilag azonos értékben esett, minek következtében az ár 71,10 dollárra ment le pénteken estére.

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×