eur:
384.57
usd:
353.64
bux:
69829.36
2024. május 28. kedd Csanád, Emil

Kik járnak jól a jövő évi adótörvényekkel?

Összességében nem jelentenek adócsökkentést a jövő évi adótörvények, inkább az adórendszeren belüli adóátrendezésre került sor - mondta a PriceWaterhouseCoopers cégtársa. Lőcsei Tamás szerint a változásokkal az alacsonyabb jövedelműek és a munkáltatók járnak jól.

Jó és kevésbé jó elemek is akadnak a jövő évi adótörvényekben: a 27 százalékra csökkentett munkáltatói járulék, a tételes eho és a különadó megszűnése is üdvözlendő, a szuperbruttósításnak azonban lehetnek negatív következményei. A nemzetközi gyakorlattal ellentétes, hogy az adóalapba a munkáltatói járulékok is bekerültek - mondta az InfoRádiónak a PriceWaterhouseCoopers cégtársa.

A társasági adókulcs 2011-ig ideiglenesen 19 százalékra emelkedik, az azonban még kérdés, hogy mely adókedvezményeket törlik majd el a döntéshozók - közölte Lőcsei Tamás. A jövedéki adó emelése két szempontból is veszélyes dolog: egyrészt az áfán keresztül is hat, másrészt pedig a kereskedők jó részét a feketegazdaság irányába nyomja - fűzte hozzá.

Az új adótörvényekből nem adócsökkentés, hanem - az eredeti terveknek megfelelően - adóátrendezés következik, ami kedvez az alacsonyabb fizetésűeknek is, de elsősorban a munkáltatóknak jön jól. A többet kereső munkavállalóknak rosszabb lesz a helyzete - mondta a PriceWaterhouseCoopers cégtársa.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Illegális gyógyszerekkel kereskedtek a koronavírus-járvány idején, átverték a gyanútlan magyarokat

Illegális gyógyszerekkel kereskedtek a koronavírus-járvány idején, átverték a gyanútlan magyarokat

Magyarországon nem engedélyezett gyógyszer kereskedelmével, bűnszövetségben elkövetett gyógyszerhamisítás bűntette miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 59 éves pápai férfi és élettársa, valamint egy szintén 59 éves győri férfi ellen, akik 2021-ben, a Covid-járvány idején ivermectin hatóanyag-tartalmú gyógyszereket árultak az interneten - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×