eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az Ecostat szerint az év végére a 270-280-as szintre erősödhet a forint

A korábban várt 1,3-1,5 százalék helyett 2,4 százalékos gazdasági visszaesést vár az idei évre az Ecostat. A kutatóintézet legfrissebb előrejelzésében azzal számol, hogy az idén a lakossági fogyasztás mérséklődése is erősödik, a korábban prognosztizált 2 százalék helyett most 2,9 százalékot vár.

Az Ecostat szerint az euró árfolyama 2009 első félévében a 300 forintos szint közelében lesz, de az év végéig - a külső pénzügyi helyzet feltehető javulásával - a kurzus a 270-280-as szintre erősödhet.

A prognózisban az is olvasható, hogy az infláció a tavalyi 6,1 százalékról 3,2 százalékra lassul. A szakemberek úgy vélik, hogy 2009-ben az államháztartás GDP-arányos finanszírozási igénye összességében jelentosen csökken, pénzforgalmi szemléletben 3,1, eredményszemléletben 2,9 százalékos GDP-arányos deficittel számolnak.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×