eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Válság ide vagy oda, nyílnak a bevásárlóközpontok

Két éven belül majdnem minden közép- és kelet-európai városban lesz bevásárlóközpont. Egyelőre Bulgáriában van a legkevesebb pláza, de itt gyors bővülésre számítanak.

Közép- és Kelet-Európában 2010-ig 50 százalékkal emelkedhet a bevásárlóközpontok száma - közölte a CB Richard Ellis (CBRE) ingatlan-tanácsadó vállalat.

A fejlődés eredményeként 2010-re Közép- és Kelet-Európa majdnem minden városában lesz bevásárlóközpont, és számos településen a mainál jelentősen nagyobb lesz a plázakínálat.

"A világgazdasági bizonytalanságok kihívások elé állítják a térséget, de Közép- és Kelet-Európa gazdasági növekedése, amely erősebb az EU-15 országokénál, várhatóan tovább folytatódik" - idézi a közlemény Jos Trompot, a CBRE közép- és kelet-európai kutatási vezetőjét.

A legkevesebb pláza Bulgáriában van, amelyet a sorban Horvátország, Románia és Szlovákia következik, ám ezekben az országokban a bevásárlóközpontok számának gyors növekedésére számítanak a szakemberek.

A bevásárlóközpontok gyarapodása komoly hatással lesz a kiskereskedőkre, fejlesztőkre és befektetőkre, ami felveti a piac telítettségének a kérdését is. Már ma is erős verseny figyelhető meg a bevásárlóközpontok között, és ez a verseny a legtöbb piacon még intenzívebbé válik a jövőben, különösen Bulgáriában és kisebb mértékben Romániában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×