eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Az OTP a japán jen hitelezés felfüggesztésén gondolkodik

Az OTP Bank a japán jen alapú hitelezés felfüggesztését fontolgatja - mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnöke, aki utalt arra is, hogy az év végén felülvizsgálhatják stratégiai nyereségtervüket attól függően, hogy miként alakulnak a nemzetközi piaci feltételek.

Az elnök ezt azzal indokolta, hogy a befektetők és a piac részéről számos jelzés érkezett a bankhoz a jen hitelek kockázatairól.

Ugyanakkor hangsúlyozta, az OTP Bank eddigi gyakorlata azt mutatta, hogy a devizahitelezést folytatni kell, a csoport megfelelő fedezetekkel kezeli ezek kockázatát.

"A devizahitelezés nem az ördögtől való" - fogalmazott Csányi, kiemelve, hogy a jen alapú hitelekről sem született még döntés.

Az OTP Bank az év végén felülvizsgálhatják stratégiai nyereségtervüket attól függően, hogy miként alakulnak a nemzetközi piaci feltételek.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója utalt erre a lehetőségre a csoport szófiai befektetői napján, miközben megerősítette, hogy a 2008-as nyereségtervet minden bizonnyal teljesíteni fogja az OTP. Kiemelte ezzel együtt, hogy a jelzáloghitelezési válság mindenki számára váratlan fordulatokat hozott a világpiacon.

Nem revideáltuk a 2010-es 2 milliárd eurós eredménytervet - jelentette ki ezzel kapcsolatban Urbán László vezérigazgató-helyettes, de hozzátette: "ha a világ teljesen a feje tetejére áll", nem várható el az OTP Banktól sem, hogy változatlanul tartsa tőkestabilitását és nyereségességét is.

A vezérigazgató-helyettes közölte, hogy összefüggésben a piaci válság egyelőre pontosan fel nem mérhető hatásaival, 2009-re két tervet készít majd a bank, egy konzervatívat, amely a forrásbevonási lehetőségek további szűkülésével, és egy másikat, amely valamivel kedvezőbb feltételekkel számol.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×