eur:
389.58
usd:
363.24
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Beszállhat az SAS-ba a Lufthansa

A német légitársaság számíthat Norvégia támogatására, ha úgy dönt, hogy átveszi a skandináv légitársaságot - közölte a norvég kormányszóvivő. A közelmúltban számos légitársaságot súlyosan érintett a nemzetközi gazdasági válság.

Leginkább az üzemanyag drágulása okoz egyre nagyobb problémát - így a Lufthansa érdeklődése szinte kapóra jött a skandináv országoknak az SAS légitársaság fennmaradása szempontjából.

Az SAS részvények 50 százaléka három skandináv ország tulajdonát képezi. Norvégiára ebből csak 14,3 százalék jut, de - mint az oslói kormány szóvivője elmondta - ezt is szívesen eladnák a Lufthansának.

Utalt azonban arra, hogy a végső döntést mindenképpen össze akarják hangolni Koppenhágával és a Stockholmmal.

Az SAS sok már légitársasághoz hasonlóan a közelmúltban pénzügyi örvénybe került, részvényeinek árfolyama a múlt év során több mint 60 százalékkal zuhant, bár a nyár folyamán némileg emelkedett az árfolyam, így mindkét fél számára előnyösnek ígérkezik az időpont az esetleges teljes, vagy részleges átvételre.

A Lufthansa az esztendő során máris közel másfél milliárd euró nyereséget könyvelt el, aminek egy részét szívesen befektetné olyan légitársaságba, amellyel már eddig is jól tudott együttműködni a vezetése alatt álló Star Alliance nevű légiközlekedési szervezeten belül, és így tovább erősíthetné pozícióját a világ légi forgalmában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×