eur:
400.36
usd:
367.33
bux:
74493.99
2024. október 15. kedd Teréz

Mit tegyünk, ha kigyullad a lakásunk a tűzijátéktól?

Ha egy tűzijáték kárt okoz, akkor legtöbbször a károsultak lakás-, baleset-, casco vagy vállalati vagyonbiztosításuk alapján kapnak kártérítést a biztosítótól, de manapság már elengedhetetlen, hogy a tűzijáték szervezője felelősségbiztosítással rendelkezzen - mondta a K and H biztosító üzletág-igazgatója.

Akinek van lakás- vagy más vagyonbiztosítása, annak saját biztosítójához kell fordulnia akkor, ha értékeiben kárt tesz a tűzijáték - mondta el az InfoRádióban Kaszab Attila, a K and H biztosító üzletág-igazgatója. A társaság kifizeti a kárt, de később természetesen az összeget behajtja a szervező biztosítóján.

Ha valakinek nincs saját biztosítása, akkor azonnal a tűzijátékot szervező cég felelősségbiztosítóját érdemes felkeresnie, feltéve, ha van ilyen. A szakember szerint azonban manapság elengedhetetlen a nagyobb rendezvények biztosítása.

Az otthon rendezett tűzijátékok miatt keletkezett károkért a rakétákat fellövő lakásbiztosítása által hajtható be a kárösszeg. Ha azonban a kártérítési limitnél nagyobb kár keletkezett, azt a károkozónak személyesen kell megtérítenie.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×