eur:
400.84
usd:
368.04
bux:
0
2024. október 15. kedd Teréz

Még az idén elkészül az egységes vagyonnyilvántartás

Az év végére az Everest rendszeren lesz az állami vagyon, azaz elkészül az egységes vagyonnyilvántartás - mondta Tömöry Zoltán, az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. informatikai és nyilvántartási igazgatója.

A zártkörű közbeszerzési eljárásban elkészülő rendszer beruházása egymilliárd forint alatt marad, de a pontos árat csak a megvalósítás után lehet megmondani - közölte az igazgató.

Hozzátette: a beszerzési eljárás nemzetbiztonsági érdeket érintő, így sem a beszállítókat nem lehet megnevezni, sem a részleteket ismertetni.

A tesztidőszak az idei év decembere lesz, addig a volt Központi Vagyoni Igazgatóság (KVI), a Nemzeti Földalap és a volt Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV) által használt három különböző szemléletű és műszaki megoldású rendszer működik.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Mi várható ma a tőzsdéken?

Mi várható ma a tőzsdéken?

Tegnap Amerikában történelmi csúcsokat láthattunk a tőzsdén, a Dow Jones és az S&P 500 részvényindexek mellett az Nvidia részvényei is történelmi csúcsra emelkedtek, melynek hatására emelkednek a chipgyártók ma reggel Ázsiában, ahol az emelkedést a japán Nikkei vezeti. Európában is jó hangulatban indulhat majd a kereskedés. Gazdasági események szempontjából a reggeli magyar építőipari adatokra, illetve az uniós ipari adatokra lesz érdemes figyelnünk ma, délután pedig az USA-ban a költségvetési egyenleg publikálása hozhat mozgást a piacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 14. 18:52
×
×
×
×