eur:
400.81
usd:
367.92
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Egyre több település verseng a gumigyár kegyeiért

Egyre több település érdeklődik az Apollo Tyres indiai gumiipari társaság beruházása iránt. A cég a 900 munkahelyet teremtő gumigyárat eredetileg Gyöngyösön működtette volna, de tervét visszavonta. A társaság közleményében azt írta: nem mennek oda, ahol nem szívesen látják őket.

Amióta az Apollo Tyres indiai gumiipari társaság bejelentette, hogy mégsem Gyöngyösön építi fel 200 millió euróból a gumigyárat, sorra jelentkeznek a települések, amelyek szívesen biztosítanák a beruházás helyszínét.

Így például Kazincbarcika, Ajka, Komló, Mezőkövesd, Záhony, Nagykanizsa, Kalocsa, Mosonmagyaróvár, Kapuvár, Polgár, Marcali és Körmend is az érdeklődők között van. A sor ezzel nem zárult le, ugyanis a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogdány, Miskolc polgármestere és legutóbb Békéscsaba is arról adott tájékoztatást, hogy tárgyalni szeretnének a gumigyár létesítéséről.

Az Apollo Tyres beruházásának megvalósítását ez év januárjában jelentette be Újdelhiben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök indiai üzletemberekkel tartott tárgyalásai után.

Az üzemben a korábbi tervek szerint az első szakaszban évi hétmillió gumiabroncsot gyártanának. A cég a Magyarországon gyártott termékeit az európai piacon eladásra kínált személyautókra és terepjárókra szánta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 14. 18:52
×
×
×
×