eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Csökkent a Richter Gedeon Nyrt. adózott nyeresége

A Richter Gedeon Nyrt. 2008 első félévében nem konszolidáltan 86,676 milliárd forint árbevételt ért el, ami 2,5 százalékkal magasabb az előző év első félévinél, adózott nyeresége 32,8 százalékkal 11,149 milliárd forintra csökkent - közölte a társaság gyorsjelentésben.

Konszolidáltan a társaság árbevétele 3,2 százalékkal 114,834 milliárd forintra nőtt, a csoport mérleg szerinti nyeresége 29,2 százalékkal 13,134 milliárd forintra csökkent az első hat hónapban.

Külön a második negyedévben a konszolidált árbevétel 57,808 milliárd forint volt, 4 százalékkal alacsonyabb, mint a bázisidőszakban, a mérleg szerinti eredmény 2,913 milliárd forintot tett ki, ami 72,4 százalékos visszaesés 2007 második negyedévéhez képest.

A negyedéves profit jelentősen elmarad a portfolio.hu által készített 6,01 milliárd forintos elemzői konszenzustól.

Bogsch Erik vezérigazgató az InfoRádióban elmondta: a gyengébb eredmény fő oka a forint drasztikus erősödése volt a negyedév végén.

Hozzátette: a hazai piacon 10 százalékos mértékű forgalom-csökkenést várnak, ezért csökkenteni fogják a működési költségeket. Példaként említette, hogy a hatóanyag-gyártás fokozatosan Indiába telepítik, és legalább 200 dolgozót elbocsátanak.

A Richter-csoport a FÁK-országokban dollárban számolva 15 százalék fölötti növekedésre számít, ezen belül az euró elszámolású oroszországi piacon csaknem 10 százalék lehet az árbevétel emelkedése 2008-ban. Az Európai Unió országaiban 10 százalékos bővülést várnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodásra készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×