eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ferihegyen még nem érződik a Lufthansa-sztrájk hatása

A Lufthansa német légitársaság dolgozóinak hétfőn hajnalban kezdődött munkabeszüntetése Ferihegyen nem érezteti hatását, egyetlen járatot sem töröltek még. A hétfőn nyilvánosságra hozott becslések szerint a sztrájk napi hatmillió eurós veszteséget okozhat a német légitársaságnak.

A Lufthansa német légitársaság dolgozóinak hétfőn hajnalban kezdődött munkabeszüntetése Ferihegyen nem érezteti hatását, egyetlen járatot sem töröltek még - tájékoztatta Hardy Mihály, a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója az MTI-t hétfőn.

Hozzátette: az utasok esetleg annyit érezhetnek, hogy a fedélzeti ellátás nem a megszokott a földi kiszolgálók sztrájkja miatt.

A német ver.di szakszervezeti szövetség határozatlan ideig tartó bérkövetelő sztrájkot kezdeményezett, és a Lufthansa teljes földi személyzete beszüntette a munkát.

A sztrájk az első órákban leginkább a frankfurti és a hamburgi repülőteret érintette. Néhány járatot már kora hajnalban töröltek, néhány pedig késéssel indult. A munkabeszüntetés tényleges kihatásai mindenesetre későbbre várhatók.

A szakszervezeti szövetség a hetek óta tartó tárgyalások során az 50 ezer fős tagság számára 9,8 százalékos béremelést követelt, a Lufthansa ezzel szemben csak 6,7 százalékos, s kétszakaszos emelést ígért. A tárgyalások kudarca után a szakszervezeti tagság több mint 90 százaléka a meghatározatlan ideig tartó sztrájk mellett állt ki.

A hétfőn nyilvánosságra hozott becslések szerint a sztrájk napi hatmillió eurós veszteséget okozhat a német légitársaságnak.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×