eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Olaj: Londonban csökkent, New Yorkban nőtt az ár

Hétfőn vegyesen mozogtak a világpiaci olajárak. A kereskedők szerint a drágulás az esetleges ellátási zavaroktól való félelemre vezethető vissza: Brazíliában az állami olajvállalat legnagyobb termelőegységének a dolgozói hétfőtől ötnapos sztrájkot tartanak. Az energiapiacok egy lehetséges trópusi vihar által okozott katasztrófa miatt is aggódnak.

Hétfőn vegyesen mozogtak a világpiaci olajárak Londonban és New Yorkban: Londonban csökkent, New Yorkban nőtt az ár.

Az Intercontinental Exchange (ICE) londoni IPE-jegyzésében az északi-tengeri Brent augusztusi lejárata 57 cent csökkenéssel 143,92 dolláron fejezte be a napot.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta augusztusi jegyzése 10 centtel 145,18 dollárra nőtt.

A kereskedők szerint a drágulás az esetleges ellátási zavaroktól való félelemre vezethető vissza. Brazíliában az állami olajvállalat, a Petrobras legnagyobb termelőegységének a dolgozói hétfőtől ötnapos sztrájkot tartanak.

Az energiapiacok ugyanakkor egy alacsony nyomású légköri képződmény miatt is aggódnak, amely akár trópusi viharrá fejlődhet a Karib-tengeren.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×